مهمانسراي عباسي روز پنجشنبه شاهد چهار رويداد همزمان در علمي و فناوري ملي بود، شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان كه بيستمين سالگرد خود را جشن ميگرفت، تجديد توافق مركز منطقه اي توسعه پاركها و مراكز رشد علم و فناوري زير نةر يونسكو با يونسكو، دومين المپياد طرح كسب و كار دانشجويي و دوازدهمين جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي چهار رويداد مهم شهر اصفهان در حوزه علم و فناوري در اصفهان بود.
به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، در مراسم افتتاحيه اين چهار رويداد، وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: رتبه شاخص جهاني نوآوري ايران در طول فعاليت دولت يازدهم 14 رتبه صعود كرده است.
دكتر محمد فرهادي روز پنجشنبه در دوازدهمين همايش جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي در اصفهان افزود: در سال گذشته 120 ميليارد تومان به پارك ها و مراكز علمي و تحقياتي اختصاص داده شد اما گردش مالي در اين مراكز يك هزار و 800 ميليارد تومان بود.
وي همچنين حجم صادرات مراكز دانش بنيان را در سال گذشته 85 ميليون دلار برشمرد و گفت: توانمندي پارك ها و مراكز رشد، قابليت توليد ثروت در اين مراكز را نشان مي دهد.
وزير علوم ، تحقيقات و فناوري اظهار كرد: 800 محصول فناورانه در سال گذشته در پارك ها توليد و 750 ايده دانشگاهي تبديل به محصول شد.
فرهادي خاطرنشان كرد: 600 محصول نيز برمبناي مقولات علمي، تجاري سازي و روانه بازار و همچنين سه هزار و 700 هسته فناوري در هسته علمي دانشگاه ها ايجاد شد كه اين امر تعامل زياد پارك ها و مراكز دانشگاهي را نشان مي دهد .
فرهادي همچنين به ايجاد 30 هزار فرصت شغلي پايدار در پارك ها ومراكز علمي و تحقيقاتي كشور در سال گذشته اشاره كرد و گفت: همه اين آمارها جهش علمي و فناوري كشور برمبناي رويكرد هاي حمايتي را نشان مي دهد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به نامگذاري سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل تصريح كرد: يكي از منطقي ترين و اصلي ترين اقداماتي كه مي توان بر مبناي اين شعار انجام داد توسعه سازمان هاي علمي و رشد اقتصاد مبتني بر دانش است.
فرهادي گفت: مقاوم سازي اقتصاد تا حد زيادي همان اقتصاد دانش بنيان است و سياست هاي اصلي اين وزارت خانه ارتباط تنگاتنگي با ديپلماسي خارج از كشور دارد و بر همين اساس تعامل با مراكز علمي جهان و همچنين دانشمندان رشته هاي مختلف بطور گسترده پيگيري مي شود.
وي افزود: در سال گذشته 200 دانشمند ايراني در رده بندي برترين دانشمندان جهان قرار داشتند و حجم مقالات علمي ايران در جهان 1.5 درصد بود و اين در حاليست كه جمعيت ايران تنها يك درصد جمعيت دنيا را تشكيل مي دهد.
وزير علوم تصريح كرد: رشد علمي ايران در جهان در سال گذشته مثبت چهار درصد بود و اين در حاليست كه اكثر كشورهاي منطقه رشد علمي منفي داشتند.
وي افزود: وجود يكهزار دانشگاه ، 700 پژوهشگاه ، 38 پارك علمي و فناوري، 167 مركز رشد فناوري ، 350 انجمن علمي، 600 شركت دانش بنيان مستقر در پارك ها، چهار هزار و 400 واحد فناوري و يكهزار و 500 نشريه علمي و پژوهشي ظرفيت هاي بسيار زيادي را براي توليد ثروت مبتني بر دانش و فناوري ايجاد كرده است.
همچنين در ادامه مدير دفتر منطقه اي يونسكو گفت: پارك ها و مراكز رشد علم و فناوري، مناطق مهمي براي توسعه منطقه اي است.
استركيش لاروش افزود: در اين راستا يونسكو با حمايت از ايجاد و توسعه پاركها و مراكز رشد علم و فناوري تاكيد ويژه اي بر اكوسيستم هاي نوآوري منطقه كرده است.
وي اظهار كرد: در سال 1993 ميلادي يونسكو برنامه مشاركت علمي دانشگاه – صنعت را ايجاد كرد كه هدف اين برنامه ايجاد اشتراك مساعي بين تحقيق در دانشگاه ها و بخش هاي توليدي است.
مدير دفتر منطقه اي يونسكو در تهران افزود: هدف نهايي چنين برنامه هايي ايجاد، پرورش و مديريت شركت هاي كوچك و متوسط دانش بنيان و افزايش ظرفيت هاي ملي است.
لاروش تصريح كرد: اين كار بطور عمده از طريق شبكه فعالان و سازمان هايي صورت مي گيرد كه راه حل هاي اساسي براي پاسخ به نياز جوامع محلي ارائه مي كنند.
مدير دفتر منطقه اي يونسكو در تهران افزود: اين نوآوري ظرفيت زيادي را براي توليد ثروت به دنبال دارد و مستلزم حمايت ويژه از نظام و سامانه هاي مراكز رشد است.
از 20 سال قبل فعاليت خود را آغاز كرد و تاكنون توانسته رشد چشمگيري در عرصه هاي مختلف علمي و فناوري داشته باشد.
وي همچنين با اشاره به سابقه برگزاري جشنواره شيخ بهايي از سال 2005 در اصفهان گفت: اين جشنواره تاكنون روند رو به رشدي داشته و يونسكو از ابتدا جز حاميان اصلي اين برنامه گسترده علمي بوده است.
لاروش افزود: اين جشنواره يكي از چندين برنامه هاي اصلي اصفهان در حوزه علم و فناوري و كارآفريني محسوب مي شود.
وي همچنين تجديد قرارداد همكاري بين يونسكو و وزارت علوم براي ادامه فعاليت مراكز منطقه اي رشد و پارك هاي فناوري يونسكو در اصفهان را تبريك گفت.
مدير دفتر منطقه اي يونسكو در تهران افزود: اين كار با ايجاد مركز منطقه اي توسعه مراكز رشد و پارك هاي علمي و فناوري آيريس (IRIS) عملياتي شد.
وي خاطرنشان كرد: سال گذشته فعاليت هاي پنج ساله دور اول آيريس توسط يونسكو بررسي و ارزيابي شد و اين ارزيابي تمديد قرارداد براي پنج سال آينده را رقم زد.
لاروش افزود: هشت ماه قبل رهبران دنيا يك لحظه تاريخي را رقم زدند و در آن، برنامه توسعه پايدار 2030 ميلادي بطور مستقيم توسط 192 عضو سازمان ملل مورد پذيرش واقع شد.
وي اين برنامه را مبني بر وعده آينده بهتر و امن تر به همگان و همچنين فناوري هاي پيشرفته، توسعه فناوري هاي قابل ارائه و در دسترس براي برآورده كردن احتياجات نيازمندان عنوان كرد.
در ادامه توافق نامه مركز منطقه اي توسعه پارك ها و مراكز رشد با يونسكو با حضور دكتر وحيد احمدي معاون پژوهشي و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و رييس مركز منطقه اي مراكز رشد و پاركهاي علم و فناوري(زير نظر يونسكو) و خانم دكتر لاروش، دفتر يونسكو در ايران، توافق نامه مركز منطقه اي توسعه پارك ها و مراكز رشد با يونسكو تجديد شد.
سند همكاري تأسيس مركز منطقهاي توسعه پاركها و مراكز رشد علم و فناوري (آيريس) ميان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و سازمان يونسكو در سال 1389در پاريس به امضا رسيد كه بر اين اساس شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان به عنوان محل استقرار اين مركز منطقهاي با حمايت و پشتيباني يونسكو به پيشبرد اهداف و توسعه پاركهاي علم و فناوري در كشورهاي خاورميانه كمك مي كند.
يكي ديگر از رويدادها كه با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري و معاون پژوهشي وزير علوم انجام گرفت رونمايي از كتاب «بيست سالگي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان» بود.
شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان به عنوان يك سازمان مستقل با هدف توسعه مبتني بر دانايي از طريق ايجاد مراكز رشد و پاركهاي علم و فناوري در اصفهان، قطب اقتصادي و صنعتي ايران شكل گرفته است.
اين سازمان به عنوان اولين سازمان موسس مراكز رشد و پاركهاي علم و فناوري در كشور، تلاش ميكند تا با ايجاد بستري مناسب براي توسعه فعاليت شركتهاي دانشبنيان، زمينه لازم را براي تجاريسازي دستاوردهاي آنها و جذب سرمايهگذاريهاي داخلي و خارجي فراهم آورد.
همچنين در حاشيه اين رويدادها، كارگاه آموزشي فناوري براي كشورهاي در حال توسعه به همت ISTIC و IRIS و توسط شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان در محل مهمانسراي عباسي برگزار شد.
در اين كارگاه، شركتكنندگان با موضوعات مختلف فن آفريني جهت ارتقاء دانش علمي خود در زمينههاي فناوري و همچنين مهارتهاي نوآوري آشنا خواهند شد.
همچنين با آموزش مباحث مرتبط با اصول فناوري و تاثير آن بر اقتصاد، پيشرفت تكنولوژي، ايدهپردازي، بررسي فرصتهاي سرمايهگذاري، ايجاد الگوي تجارت، برنامههاي تجاريسازي، سرمايهگذاري و مواردي در زمينه مالكيت فكري، شركت كنندگان آگاهي و دانش بهتري نسبت به اصول و قواعد فناوري و نوآوري بدست خواهند آورد.
آشنايي با اصول و راهكارهاي فنآوري، آشنايي با اصول شناخت فرصتهاي اقتصادي، شناسايي عناصر كليدي و محرك در ايجاد همكاريهاي ريسكپذير، درك بهتر از محركهاي اصلي براي شركتهاي نوپا و درك اهميت راهكارهاي رشد، رقابت بازار و الگوهاي تجارت و كسب و كار از جمله محورهاي ارايه شده در اين كارگاه آموزشي است.
اين كارگاه به همت ISTIC و IRIS و با همكاري شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان ( ISTT ) و بخش غرب آسيا و شمال آفريقا (WANA ) و انجمن بينالمللي پاركها علمي ( IASP ) در اصفهان در حال برگزاري است.
مخاطبان اين كارگاه آموزشي مديران صنعتي و محققاني از دانشگاهها و مراكز آموزشي ايران و همچنين كشورهاي درحال توسعه هستند كه در زمينه مديريت اختراعات و يا ثبت آنها فعاليت دارند تا بتوانند به شركتهاي دانش بنيان در زمينههاي تجاريسازي يافتههاي علمي و همچنين همكاري با واحدهاي تجاري سازي و مراكز تحقيق و توسعه خدماتي ارايه كنند.
يكي از فعاليتهاي مهم در حال انجام در دوازدهمين جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي برگزاري فضاي نشا به منظور مذاكره ميان فنآفرينان و سرمايهگذاران ويا صاحبان صنايع است.
نشا يا «نقطه شروع ارتباط» يكي از بخشهاي دوازدهمين جشنواره ملي فنآفريني شيخبهايي است كه در اين فضا فضاي مذاكره ميان سرمايهگذاران و سازمانهاي بزرگ از يك سو و فنآفرينان و صاحبان فرصتهاي سرمايهگذاري از سوي ديگر فراهم شده است.
تعداد بازدید : ۲۵۵۶ تاریخ: 1395/02/25
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
پاویون شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان میزبان صنایع بزرگ و فعالان صنعت نفت
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران که از 18 تا 21 اردیبهشت ماه در م…امضای قرارداد ۵۰ میلیارد تومانی شهرداری با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
شهرداری اصفهان با هدف گسترش همکاریهای مشترک و تامین نیازهای فناورانه خود با شهرک علمی و تحقیقاتی ا…